Kluven

Jag tycker att det här med vikt är svårt. Jag är otroligt trött på den vikthets som råder i samhället och känner mig därför lite som en hycklare som själv försöker gå ner i vikt. Jag vill inte vara en del av den massa som skanderar att man ska gå ner i vikt och bli lycklig, samtidigt vill jag dela mina tankar och min upplevelse. Jag vill få och ge pepp men vill inte spä på villfarelsen att lycka och värde hänger ihop med siffrorna på vågen.

Själv pendlar jag väldigt mellan att vara nöjd och acceptera min vikt och att vilja förändra. Jag är väldigt mycket mer tillfreds med min kropp sedan jag fått barn. Jag insåg att min kropp är fantastisk och otroligt stark som gått igenom en graviditet, förlossning och tiden efter förlossningen. Kroppen är fantastisk!

Trots denna nya känsla för kroppen vill jag ändå gå ner i vikt, inte för att jag inte tycker om mig själv nu utan för att jag mår bättre när jag äter regelbundet och rör på mig. Jag är egentligen inte rädd att jag inte kommer orka leka med dottern om jag inte går ner i vikt för det kommer jag, jag orkar ju med tuffa träningspass så jag ska nog orka med att leka också. Men jag vill inte vara en mamma som konstant bantar. Jag vill försöka hålla vikthetsen borta från min dotter så länge jag kan. Därför vill jag göra det här nu, innan hon är tillräckligt stor för att ställa frågor eller förstå när jag pratar om vikt, för det gör jag. Bara för att jag är mer tillfreds nu betyder det inte att jag inte har dåliga dagar eller känner mig otroligt osäker med min vikt ibland.

Jag har bestämt mig för att gå med i Viktväktarna när de öppnar här. Jag gillar deras metod och att man äter mat. Jag vill ge min dotter en sund relation till mat, ätande och rörelse, därför är det viktigt för mig att jag äter mat så att hon ser det. 

Jag vill också att hon ska få med sig glädjen i att röra på sig. Att man tränar/motionerar för att det är roligt, inte som ett medel för att gå ner i vikt. Just nu har jag svårt att få in träningen i vardagen men det blir promenader med barnvagnen dagligen, inte alltid långt och fort men vi är ute och jag rör på mig.

Som sagt, jag är väldigt kluven i den här frågan. Jag gillar inte vikthetsen men jag är otroligt påverkad av den. Jag vill gå ner i vikt men jag vill inte föra över den här osäkerheten på min dotter.

Annonser

4 thoughts on “Kluven

  1. Tycker det resonemang är sunt. Därför tror jag heller inte att du på ngt sätter kommer skada din dotter. Du vill bara ta hand om dig på ett normalt vanligt hälsamt tänk. Det är inget fel i det.

    • Tack för de orden. Jag tycker det är svårt att hantera ämnet vikt, jag antar att det är för att jag själv är så kluven. Men man kan inte göra mer än sitt bästa, jag hoppas att det faktum att jag är medveten om hur det kan påverka min dotter gör att jag kommer vara mer försiktig.

  2. Håller så med dig! Det är svårt det där…jag vill också gå ner i vikt, även om jag egentligen mår rätt okej nu. Men min viktnojja handlar ju mer om att jag vill hamna där du är: och bli MAMMA…försök och hålla kvar vid ditt tänk, tycker det låter riktigt sunt!

Lämna gärna en kommentar. Jag svarar på eventuella frågor i kommentarsfältet så glöm inte att titta in igen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s